De dag erna

De dag erna.

Aan de Hutteweg was al niets meer te zien. De Slangenburgse tent  was  er niet meer en ook de kinderstormbaan van de Heidenhoekse “Jan in ‘t Touw” was opgeruimd. De bouwhekken voor de afzetting lagen weer keurig op twee stapels en van zwerfvuil was niets terug te vinden. Of…?  Er lagen twee plasticbekertjes op het Emailleplein en een Vietnamees loempiabakje bij het Loongebouw!

De Achterhoek Spektakel Toer etappe 2018 is  geweest en de beelden zweven door het hoofd. Wat sprongen die van la Contrebande hoog en wat zong Irma te Brinke hoog, wat waren de gehaktballen van De Stegge weer lekker en dan die ijsco’s!!

De artiesten van verderop waren wild enthousiast over het festivalterrein, waren ook nieuwsgierig naar het verhaal ven de Ulftse Hut en het huttenvolk. Zij vonden het publiek ”einfach grossartig”, “zeer plezant” en “très sympa et genereux”. De mensen uit de Achterhoek hadden het wel eens minder gezien en vonden dat het er zeker mee door kon. Mien duch, zowat wil je als organisatie horen!!

Er waren bezoekers uit heel Nederland en de stemming was geweldig. Warm was het ook. Onmundeg!! Maar dat mocht de pret niet drukken. En volgend jaar??

We gaan door! Wel moet het geld er zijn. Via subsidies en via de sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Donateurs, die we “vrienden” noemen, kunnen ook flink wat bonen in de pot doen. En zo krijgen we “de kalver an ‘t zoepen”!! We zijn ondertussen al weer met de programmering voor 2019 begonnen. En dat belooft wat!!

 

foto: Norbert Erinkveld Fotografie

Mededeling

MEDEDELING! ⛱🌞👒🎩

Omdat ‘de dames’ allemaal de katten zo goed gevoerd hebben kunnen we zondag ons slecht-weer-scenario in de kast laten liggen. Nu is de warmte een aandachtspunt! Door het creëren van extra schaduwplekken proberen wij het voor jullie zo aangenaam mogelijk te maken.
Maar we willen ook jullie, bezoekers van de Achterhoek Spektakeltoer, oproepen om met een vrolijke paraplu, een fleurige parasol en/of een hoed te komen! Zo krijgen we een bont spektakel van bezoekers en is er voor iedereen voldoende schaduw.

Tot zondag! ⛱🌞👒🎩

La Contrabande

We zagen hen vorig jaar op het festival van Ieper in West-Vlaanderen. Zes circusartiesten met een bascule (een soort kleine wip) die elkaar vanaf een stellage hoog de lucht in lanceerden. Na één of meer salto’s kwamen ze ook nog weer neer. En dan tussendoor ook nog andere halsbrekende kunsten uithalen! 

De enen schrik waren we nog niet te boven of ‘t hart raakte al weer van slag en de benen bibberden in de bokse. Dat moet je zien: La Contrebande (uit Frankrijk), met de voorstelling Bal Trap!!

Achterhoek Spektakel Toer 2018

Zondag 5 Augustus 2018:

Ook weer dit jaar op het mooie terrein van de DRU: op zondag 5 augustus is de Achterhoek Spektakel Toer in Ulft!!

Er is al afgereisd naar Ieper en Namen, er wordt flink nagedacht en besproken. Er zal weer een mooi programma gaan komen. Houd ook onze Facebook-pagina in de gaten!!

 

Programma!!

Het programma is rond en de verwachting groot: zie hier het complete aanbod!

Achterhoek Spektakel Toer 6 Augustus

De gemeente subsidieert, de Rabobank sponsort financieel net als vele andere bedrijven. Daarnaast wordt zeer weldadig materieel steun verleent en zo hebben we na wat gemier en enig gemartel de 12-de editie van de Achterhoek Spektakel Toer. En opnieuw bij de DRU in Ulft.

Hirondelles

Het programma is weer zeer gevarieerd. Er zijn ruim 30 acts en dus meer dan 60 voorstellingen en concerten. Achterhoekse artiesten en volk van verderop, kinderen en ouden-van-dagen, ze maken muziek in allerlei soorten en maten. Straattheater is er van heinde en ver, op de skatebaan zijn voorstellingen door professionele skaters, boarders en BMX-ers. De Fakkel (de oude fabriekspijp) komt wel zeer opvallend in de aandacht met een verticale tango en in het ICER zal de Rubik-Kubus met gedraai en geschuif gedanst worden.

Het is er allemaal en het kost toch haast niks. Waar doen we het van en hoe is dat mogelijk? De entree voor mensen boven de twaalf jaar bedraagt € 5,- Voor kinderen onder de dertien is de toegang gratis.

We hopen allicht op prima weer. Maar…… Er is een regenscenario!!

De SSP-hal kan in gebruik genomen worden, net als het Ketelhuis, het Schaftlokaal en de Theaterzaal. In de Bibliotheek is ruimte, maar ook in de hal van de DRU-Cultuurfabriek en in het ICER is er die dansvoorstelling. In het Leslokaal bij het Ketelhuis is ook al een voorstelling. Bij regen gaat de Achterhoek Spektakel Toer gewoon door en wordt het zelfs een zeer unieke ervaring!

Zondag, 6 augustus, wordt dus voor iedereen een dag, die je al weer doet verlangen naar de eerste zondag van augustus 2018!

Achterhoek Spektakel Toer 2017

Zondag 6 Augustus 2017:

Zet het maar vast in de agenda: op zondag 6 augustus is als vanouds de Achterhoek Spektakel Toer in Ulft!!